ANOTHER 10 THINGS #12: PROSINEC

Pozdě, ale lepší, než nikdy. :) Tady je to nejvíc nejlepší, co se ke mně dostalo za prosinec loňského roku. Udělejte si čaj a jdeme na deset kliků, které vás doufám obohatí stejně jako mě. 








"A nejvíc mě naštvalo to, že mi řekl, že jestli mi to přišlo náročný, když byl ty dva týdny pryč, tak jsem si to měla líp zorganizovat." S manželkou Petra Juračky o nevděčné roli žen, které stojí v pozadí úspěšných mužů. On dělá světové rekordy, ona mění posrané plíny. Silné, strašně silné! Poznala jsem se v mnoha věcech. 

Máte roupy, že to zkusíte v zahraničí? Takto se hledá práce v Londýně. (Nepředpokládám, že třeba v NYC nebo Washingtonu D.C. to bude výrazně jinak.)

Skončil rok 2019, skončila jedna dekáda. A tohle jsou podle The New York Times ty nejdůležitější události z ní.  (anglicky)

Většinou se neprobojují na první stránku novin. Vlastně vůbec do novin. Ale to neznamená, že se nedějí - dobré zprávy taky existují a tady je hned 20 takových jako důkaz

Jak se rozvádíme my mileniálové? Na začátku s těmi nejlepšími úmysly. Vždyť přece nejdůležitější je neubližovat dětem a sami sobě. Tak kdy se to pak tak strašně zvrtne? Marriage Story: Nádherný film na dlouhý večer a krabičku dvě kapesníků. (anglicky)

Co jsme nejvíc hledali na Googlu v roce 2019? Evidentně hrdiny. Alespoň podle tradičního videa Google's Year in Search. Kapesníky needed, a ne, vůbec mi to nepřijde kýčovité, jak píše kdosi v komentářích. 

Snad nejznámější český typograf Martina T. Pecina dělá přenádherné knížky - to už asi víte. Ale věděli jste, že taky zábavně píše? Koukněte na blog Typomil - třeba na příspěvek o ilustrované Ústavě

Chcete podcast a v něm pravdu o poetičnosti práce kreativců, jak si děláme písi písi a u toho srkáme cappucino? Tady je

"Celý život pracuji na tom, abych se zbavila syndromu hodné holky, myslela jsem si, že musím něco dokázat a být úspěšná." Ach, drahá Vlastino Kounická, me too! Me too! 

Vzhledem k tomu, že doma mám dvě police nepřečtených knížek, nařídila jsem si teď žádné nekupovat. Ale začínám až po téhle. :)