ANOTHER TEN THINGS #24: PROSINEC

Myslela jsem si, že si dám přes svátky oddych, nohy nahoru a když kluci budou spát, sáhnu na chvilku po Kindlu a dočtu některou z té kopy nepřečtených knížek. Místo toho mě popadla psavá nálada. Kdykoliv mám k chvilku, jdu k počítači. Bavilo mě prohlížet dokumenty, třídit, psát všechny ty seznamy na konci roku, dělat si plány na ten letošní. Aby moje vnitřní perfekcionistka byla spokojená, než zítra začne školka a rutina, chybí ještě jeden seznam: kliky za prosinec, co bych ráda poslala dál. Takže tady. 


"Dejte si patnáct, dvacet minut, než si po jídle půjdete pro dezert." A devatenáct dalších tipů na mikrozměny, co vám ovšem obrovsky zlepší život. (anglicky)

"Just that term ... writer's block. If you believe in that term, that it becomes kind of reality. You could get writer's block. Talking about it, you can bring it to yourself." Řekl David Lynch, mně přeběhla po těle husí kůže, a zdá se mi, že by jeho slova mohla platit o vícero věcech. Nejen o spisovatelském bloku. (anglicky


Zkopírovala jsem si do sbírky výpisků všechny citace Davida Graebera z tohoto článku a do to-read listu si píšu, že přečíst letos aspoň jednu jeho knihu je must. 

A další citace: "Je dost světla pro toho, kdo chce věřit, a dost tmy pro toho, kdo nechce." Radka Smejkalová s Tomášem Halíkem. 

Year Compass a moje malá závist, že jsem s takovou nápaditou brožurkou nepřišla já.

Skákat po dvou porodech přes švihadlo bych si v Česku netroufla. V osmdesáti procentní vlhkosti Malajsie nejde moc poznat, které mokré fleky na mých legínách jsou pot a které ehm, to druhé, takže výzva do roku 2021: Švihej, here we go! 

Je úspěch jen otázkou individuálních schopností a úsilí? (Před životem v USA bych článek rozcupovala na kusy, po něm nestačím přikyvovat.) 


Terezu a jejího kluka osobně neznám, skoro nic o nich nevím a jejich newsletter o přestěhování do Španělska ke mně doputoval úplnou náhodou. Přesto ho čtu do posledního písmenka jako dopis od nejlepšího přítele z ciziny. Asi proto, že přesně tak působí - jako by ho oba posílali přímo mně. 


Všechno nejlepší do nového roku a máte-li cokoliv zajímavého, hoďte mi zase vaše tipy sem do komentářů. Děkuji!