ANOTHER TEN THINGS #5: KVĚTEN

Můj květen byl o odplenkovávání, návštěvě bratra, dovolené v Itálii a taky o knížkách, podcastech a zajímavých věcech, na které jsem narazila, když jsem měla chvilku. Tady je deset nej. 


Začala jsem cvičit obličejovou jógu. Je to legrační, zábavné a ano, doufám, že v padesáti budu vypadat přesně tak jako Iveta Pecháčková. 

Další skvělé postřehy o Americe z českého pera. Jana Ciglerová a Julie Orbišová, bavíte mě! 

The American Dream eh? ... (v anglicky)

S Veronikou Hurdovou sice ve všem nesouhlasím, ale rozhovor s ní byl jeden z vůbec nejpříjemnějších, co jsem kdy dělala. Mohla bych být taky tak klidná a vnitřně vyrovnaná, prosím?

Jak jsem prostřednictvím Instagramu hledala hrníček na kávu, případně jiné nápoje kupované na ulici, tak už ho asi mám. Děkuju všem! :)

Nejlepší rada, kterou jste kdy dostali.  A ano, mám ten stejný pocit! (anglicky)


Taxislužba Uber představuje novinku: tichý mód. Jde o to, že si při objednání taxíku přes mobil zaškrtnete, že si po dobu cesty přejete, aby řidič mlčel. Rozumím protiargumentům, ale upřímně: já jsem čím dál častěji taky pro tichý mód. Dokonce jsem si uvědomila, že v Turecku je to jeden z hlavních důvodů, proč tady využívám tolik služeb alá kadeřník, kosmetička, mani a pedi. Nemusím vymýšlet žádné zdvořilostní fráze, nemusím mluvit, pořád dokola se opakovat, co v USA, co v Turecku, dotyčný nebo dotyčná se soustředí na práci a já ... zírám do blba, nemyslím na nic, čtu si, pospávám a hlavně mám pocit, že hodinová masáž trvala opravdu hodinu a že jsem si pří ní oddechla.  

A aby se vám v červnu lépe plánovalo, tady máte zdarma plánovací kalendář