Povinná výbava na cesty: Nočník?

Máme různé druhy úspěchů. Ty drobné – kdy napíšete knihu, nebo ty větší – kdy se vaše dítě obejde skoro úplně bez pleny.

Aktuálně zažívám ten druhý, s malou hvězdičkovou vysvětlivkou pod čarou – že ještě nejsem v cíli a v poslední zatáčce poněkud klopýtám.  

Věc se má tak, že na přelomu dubna a května se mi podařilo jakž takž odplíkovat Benjamína. Nijak jsem na něj netlačila. Párkrát si stáhnul plínku sám od sebe, a tak když jsme byli doma, protože venku bylo ošklivo, a neměli jsme žádné plány, prostě jsme to zkusili. Ačkoliv jsem ho motivovala slipy s motivy jeho oblíbených The Cars a malými vláčky, nečekala jsem, že to zvládne tak hladce. Šlo mu to rychleji, než jsem čekala. Nočník prakticky nikdy nezůstal prázdný. Benjamín si na něj leckdy sám od sebe sedal, naučil se ho dokonce sám vynášet, spláchnout po sobě, a ještě se natáhnout do umyvadla, aby si umyl ručičky. Jsem na svého kloučka moc pyšná, zároveň mi ale udělal čáru přes rozpočet před aktivní dovolenou, na kterou právě odjíždíme a na níž jsem z vlastní pohodlnosti plánovala zabalit jednorázové plíny.  

Protože co s nočníkem? A hlavně – kam s nočníkem? 

To ho mám tahat na zádech po Istanbulu? Jezdit s ním metrem, chodit do mešit, nosit do restaurací? Do letadla ho mám brát v příručním zavazadle, nebo nechat odbavit? Ale hlavně, co pak případně s jeho obsahem? Třeba v italském příměstském vlaku? Nebo v ruinách starověkých Pompejí? Ostatně ono nejde jen o dovolenou, že. Až se vrátíme do Ankary, budu se ptát vlastně obdobně. Vzít nočník na hřiště? Do taxíku? Brát ho s sebou do auta, když pojedeme na nákup? Nebo jak se to dělá, když chcete či potřebujete opustit domov, vaše dítě hlásí "boba" čtvrtvteřinu před tím, než ho koná, ale zároveň je na nejlepší cestě k životu bez plín? Který mu ovšem konstantně komplikuju tím, že mu plínu, odcházíme-li mimo domov, dávám? 

Než se začtu do mateřských fór, na která nemám odvahu (a aktuálně po ruce ani dost vína), máte někdo nějaké tipy? Jak jste to dělali, co vám fungovalo, kam jste vynášeli obsahy všech těch nočníků, o kterých se zatím dozvídám jenom to, že "no jak jednou začne, musíš ho nosit úplně všude"?

Děkuju!