Travel tip: Klidný ráj v rušné Praze s tonikem za dvacku

Dostala jsem pár dotazů na svoje fotky na Instagramu. A tak vás dneska seznámím s Janou Benešovou, se kterou jsem na začátku června strávila příjemnou hodinku v Praze a která je fotila. Janinu práci jsem znala z Instagramu. Její fotky mi přijdou krásné, decentní a elegantní, a tak jsem si řekla, že si udělám radost, využiju nabídky z jejích webovek a nechám si udělat pár portrétů a taky fotek s knihou "Moje bejby Amerika". 

Nakonec jsem měla radost několikanásobnou, protože jsme fotily - pozor všichni, co jste se ptali - v prostředí Skautského institutu v Praze na Staroměstském náměstí. To červnové pondělí jsem byla doslova v šoku, když jsem zjistila, že na náměstí, které jsem si myslela, že znám jako své boty a kvůli pandám, trdelníkům a turistům před Orlojem jsem se mu vždycky spíš vyhýbala, existuje něco tak nádherného! 

Stačí dojít k nenápadným vratům, vzít za zlatou kliku a vystoupat do prvního patra. Tam je bar, kde dělají vynikající cappuccino, mají tam tonic za dvacku - na Staroměstském náměstí, prosím vás! a to nejkrásnější prostředí. Když zůstanete vevnitř, můžete v naprostém klidu z oken pozorovat a smát se tomu šílenství na Staromáku. Anebo se vydejte ven do dechberoucího několikapatrového vnitrobloku, kde najdete stolečky, židle a knihovničku, kterou vidíte na fotkách. Dodnes nechápu, jak jsem mohla dopustit, že jsem o tomto místě nikdy neslyšela a navštívila ho poprvé až když už jsem z Prahy dávno pryč. Ten den mě taky hodně mrzelo, že ho nemůžu ukázat B. Ale napravím to při nejbližším příležitosti. 

Ještě jsem vám chtěla říct, ať se ve Skautském institutu mrknete po nástěnkách. Nevím, jak v zimě, ale v červnu tady byla skoro každý den nějaká akce jako přednáška, čtení, kino ... Určitě se sem zajděte podívat, věřím, že až uvidíte, jaký poklad to je, zamilujete si Skautský institut stejně jako já a Prahu zase o kousek víc.