ANOTHER TEN THINGS #9: ZÁŘÍ

Bylo to celkem intezivní září, ve kterém jsem toho hodně zažila, viděla, přečetla a ráda bych se o to s vámi podělila. Tady je moje desítka věcí, o kterých doufám, že je neztratím ze zřetele příliš rychle. (Ostatně proto vznikla tato rubrika.)

Jak se chovat o kousíček lépe a změnit tím celý svět? Takto.

Psychologie.cz má podcast, který nemá velké Instareklamy, ale má - aspoň pro mě - dost velkou hodnotu. Doporučuju hlavně díl o druhém dospívání a taky o úspěchu

Mít tak aspoň na chvilku mozek Tomáše Sedláčka!

Tenhle kluk není hypnotizér, ale mohl by být! Na jeho Patriot Act, vynikající kombinaci investigativní žurnalistiky a humoru budete koukat nejdřív do jedenácti, pak do půlnoci, pak do půl druhé a pak ... Pak si budete přát rychle další díly. Pro začátek zkuste epizody Amazon, Canada a Public Transport. (v angličtině) 

Netflix ještě jednou, tentokrát na výletě do mozku Billa Gatese. Do svého mozku tedy Bill Gates režiséra tak úplně proniknout nenechal, ale stejně to nevypenete, dokud to dokoukáte. (v angličtině) 

Jak by asi vypadal svět, kdyby všechny církve a církevní spolky světa "vypadaly" a mluvily jako Martina Viktorie Kopecká? 

A jak by asi vypadaly české školy, kdyby všechny měly někoho jako Daniel Pražák? (Povinné video pro všechny, kdo nenechají na českém školství nit suchou.)

Jsem něco mezi rodičem policajtem a učitelem. A protože se za to trochu stydím, pro začátek zkusím aspoň pozorně poslouchat toto

Vasky! Objevila jsem vás před pár dny, ale jste krásné a už se těším, až si vás v Česku vyzkouším. 

Já vím, že holky z "A Cup of Style" jsou trochu jiná generace, cílová skupina a všechno, co můj "cup of style" úplně není. Ale tohle video bylo v září několikrát moje záchrana. A kromě toho je opravdu nápaditě udělané. 

Co zaujalo v září vás?