ANOTHER TEN THINGS #14: ÚNOR

Do konce února zbývá dnů ještě docela dost, já vím. Jenže zároveň už jsem tento měsíc posbírala tolik krás, kterými se můžete proklikat a dozvědět se něco zajímavého, že už to zkrátka nemůžu vydržet. A tak nehleďme na datum v kalendáři, připravte si něco dobrého, balení kapesníků a jdeme na to. 






Ve chvíli, kdy jsem dočetla rozhovor se sestrou Angelikou, vytiskla jsem si a pověsila do Benjamínova pokojíčku jako jedno z nejlepších rodičovských vodítek, na které jsem kdy narazila, tyto dvě věty: "Víš, proč ti to nedovolím? Protože já jsem teď tvoje zábradlí nad propastí." 

Dostupné ubytování v New Yorku? Zkuste to u Aničky!

Tohle je možná trochu drsné zhodnocení amerického snu, je ale pravda, že dost věcí jsem v USA viděla podobně. (anglicky)

Věřili byste tomu, když vám řeknu, že o vašich politických preferencích může rozhodnout i taková drobnost jako že televize hosta nepřepudruje, aby se víc potil a působil méně jistě než jeho oponent? Geniálně zpracovaný The Loudest Voice o vzniku a rozmachu Fox News v USA by měla povinná součást ještě povinnější mediální výchovy. (anglicky)


Mluvit víc než jedním cizím jazykem, a mluvit dobře, ne že umíte pár slovíček, je pro mě pořád neuvěřitelné. Tahle "holčička" mluví v patnácti letech sedmnácti jazyky. A vůbec mluví tak krásně, sebejistě a přitom pokorně, až jsem z toho úplně paf. Poslechněte si ji, je to fakt moc pěkný. 

Jak to dopadne, když se zamilujete do cizince, máte s ním děti a ono to nedopadne. Mezinárodní válka o potomky. Drsné a šílené, ale potřebné čtení. - Prosím tam nahoru, ať nás nikdy nic podobného nepotká. 

Obdivovat, vytisknout, zarámovat a ZAPAMATOVAT každé slovo Edith Eger. Za mě jeden z nejcennějších linků, co jsem sdílela za celou existenci této rubriky. 

Škola života vždy v pěti minutách, namluvená nádhernou angličtinou, ve které je slyšet každá slabika, a navíc nádherně ilustrovaná. To je taková krása, i když už jste některá témata jistě slyšeli stokrát. (anglicky)

A zvířátko na konec. Jestli ještě nebulíte po přečtení Příběhů lidí nebo rozhovoru s Edith Eger, tak teď budete. Tohle je noční klavírní koncert odehraný v džungli pro slona Mongkola, který strávil život taháním klád a teď nadřený a poloslepý může poslouchat Beethovena. A teď mě omluvte, už nevidím na klávesnici ... 

...