ANOTHER TEN THINGS #15: BŘEZEN

Kdy naposledy jste na internetu četli něco, co by se ani trochu netýkalo pandemie? Zdá se to jako věčnost, že? Mně taky. A proto jsem do desítky linků vybrala jenom takové, kde o koronaviru nepadne ani slovo. Hezké čtení! 








Nemám čas se na ně dívat, ale ukládám si je do seznamu na dobu, kdy ho třeba mít budu. Tady jsou nejlepší filmy, které přišly do kin v poslední dekádě

Titulek je trochu zavádějící, ale obsah vám ho vykompenzuje stonásobně. Povinné čtení pro všechny hledače práce, životního směru, smyslu života. 

"Brutálně upřímná zpověď o psaní, penězích a mateřství" a já bych doplnila: o realitě života v USA, který z lidí dělá chodící kalkulačky. Nemůžu se dočkat, až se dostanu k tomu, že si od Karen Russell přečtu nějakou knížku, protože tento její text je bomba! (anglicky)


Víte, jak poznat článek, který nemá cenu číst, odborníka, kterému nemáte moc důvěřovat, zprávy, na které si máte dávat pozor .... a tak dále? Mají ve všem jasno.

Sbohem scvrklé ředkvičky, nahnilé cukety, klíčící brambory a suché nasmrádlé bylinky. Tento článek o skladování zeleniny potřebovala moje kuchyně víc než další balíček máku - a to už je co říct. :) 

Honza Rybář, vítěz Czech Press Photo, dělá fantastické online fotokurzy, ať se chcete zlepšit "jenom" s mobilem nebo s profi zrcadlovkou. A za cenu menší než je dovoz jídla po Praze pro dva.

A Alenka ze Školy stylu zase parádní módní vychytávky, výzvy a tipy, když si necháte zasílat její newsletter. Já vím, že teď se zdá skoro nepatřičné zabývat se módou. Ale už jenom v tom ukládat si její krásné vizuály do složky v počítači nebo si je nalepit do skříně na budoucnost je cosi uklidňujícího a nadějeplného ... Že věci zase budou jako dřív. 

Slečny. Dlouho vyprodaná, precizně dokumentaristicky a umělecky zpracovaná zpráva o tom, co to znamená být neprovdanou ženou, je teď i online

Byl by tento článek vůbec kompletní bez trochy filozofie, ale hlavně - bez trochy filozofie by Tereza Matějčková? - Nemáte zač! :)


Opatrujte se, prosím!


P.S. Rubrika "ANOTHER TEN THINGS" je tady na blogu tak populární, že jsem se rozhodla zřídit pro ni samostatnou kategorii, ať máme všechny zajímavosti a odkazy pěkně pohromadě. Stačí v menu kliknout na "Kategorie" a rozbalí se vám výpis, kde lehce najdete, co hledáte. Děkuju!