ANOTHER TEN THINGS SPECIÁL: Nejen do časů koronakrize

Jak se teď děje všechno to, co se děje (tady v Ankaře už taky), přistává mi na sociálních sítích i v mailu spousta dobrých tipů, jak zvládnout karanténu. Vybrala jsem ty nejzajímavější, ať jste v Česku, v cizině, svobodní, s dětmi, zaměstnanci, na volné noze ... Co vařit? Co číst? Co sledovat? Co s dětmi? Kde se vzdělávat? Tady to máte.  - Není zač. :)






Co zase uvařit? Jana Florentýna Zatloukalová udělala věc, o které sním už roky: jídelníček na týden, 150 porcí a z jednoho nákupu. 

Zásobárna čtení. Na tomto odkazu je skoro nevyčerpatelný seznam zdrojů literatury ke stažení. Jsou to knížky knihoven, vzdělávacích institucí i nakladatelství a garantuju vám, že to nepřečteme, kdybychom měli být zavření do konce života. Všechno legální, takže stahujte bez omezení. 

Národní filmový archiv má kanál na YouTube, kde je plno vynikajících filmů z československé tvorby a pořád přibývají další. Úžasná věc i pro nás v zahraničí. 

Virtuální prohlídky 12 slavných světových muzeí online zde

A pro vás, co ještě nemáte děti: přednášky ze světových univerzit tady

Nebo lekce, dvě, tři digitálních dovedností pro 21. století? Nabízí Google.

Pokud pracujete na volné noze, Robert Vlach dává k dispozici tři a půl hodiny trvající ukázku nejvíc praktických částí knihy Na volné noze. Je to zdarma a můžete poslouchat třeba na YouTube

Jestli řešíte školu nebo češtinu v zahraničí, koukněte na moji milovanou Khanovu školu nebo UčíTelku

Potřebujete naopak pilovat angličtinu? Lekcí po Facebooku se chopila skvělá Máma za vodou a Mr. Jesse

Pokud jste z marketingu, PR, médií a jste bez práce nebo bez zakázek, #HolkyZMarketingu sbírají kontakty na holky, kterým se to stalo. Klikněte sem. Budou váš odkaz sdílet s HR manažery firem, které naopak nabírají. Pokud někoho hledáte, napište na pavlina@holkyzmarketingu.cz


Hodně sil a opatrujme se!