ANOTHER TEN THINGS #22: ŘÍJEN

Říjen končí. Byl to náročný, ale vlastně hezký měsíc. Ze studených rán v Upstate New York a nejbarevnějšího podzimu jsme se přesunuli do nostalgie při chvilkovém návratu do Virginie. A dnešní Halloween už slavíme zase jinde: v hotelové karanténě v Kuala Lumpur, našem novém domově na následující tři roky. Zajímavého čtení byla po cestě hromada. Tady je - podle mě - to nejlepší.



Vytisknout, pověsit na lednici, řídit se tím. Jak to dostat do dětí?  (Díky, maminko!)

Jeden z posledních rozhovorů s antropologem Davidem Graeberem. 

The Social Dilemma: Být či nebýt na sociálních sítích? (anglicky a pozor - jde z toho strach!)

Jsou válečné reportérky Markéta Kutilová (můj rozhovor tady) a Lenka Klicperová opravdu attention whores, nebo se z celé válečné novinařiny stává spíš show? 

Co se stane, když stárnoucí otec vyrazí na první společnou dovolenou s dospělou dcerou? Spousta trapna, ticha, klišovitých výmluv, když se nám nechce "hrabat v sobě" a popisovat cokoliv, co cítíme. Fantastický audiodokument Kristýny Břeské a zřejmě to nejsmutnější, co jsem si v říjnu poslechla. 

Chcete, aby vaše děti mluvily dobře česky, i když žijete v zahraničí? Pak čtěte tento blog

Nebo chcete změnit svět? Začít se dá třeba tady

S hromadou věcí v rozhovoru s Markem Orko Váchou nesouhlasím, hlavně ohledně žehrání na pasivitu mladé generace, ale právě proto stojí za přečtení a zamyšlení. 

Časopis Health vydal článek o projektu Aničky z blogu "Máma za vodou", ve kterém společně se svým mužem sledovali ženy, které nejsou tolik vidět v debatě o rakovině prsu. Silný, dojemný a Aničko, jsem ráda, že jsme se - i když zatím jen virtuálně - poznaly. (anglicky)

Kamil Fila. 💙


Zdravý listopad vám všem.