Chcete radost do schránky? Posílám newsletter!

Vzpomínáte si ještě, jak jsem posílávala newsletter s plánovacím kalendářem ke stažení? Už je to dlouho, já vím! Dlouho jsem taky nosila v hlavě myšlenku, že bych newsletter zase obnovila. Ačkoliv v trochu jiné, řekneme dospělejší a autentičtější podobě. Mnohokrát jsem si ale našla nějaké "ale", proč ho nedělat. Jako by pořád nebyl správný čas, neměla jsem úplně dotažený nápad, pak chyběla energie. Každopádně jak to letos nebyl jednoduchý rok, napadlo mě, že možná je na čase přebít nepříznivou konstelaci tím, že najdu odvahu pohnout se z místa a vyšlu ho do světa. "Better done than perfect," říkám si teď často, ať už u pečení lineckého nebo u psaní. A koneckonců přestat můžu vždycky, že jo. 

Čím dál častěji si uvědomuju, že stejně jako je důležité věnovat pozornost tomu, co jíme a jak se o sebe staráme, je taky důležité si hlídat, co nám leze do hlavy. Informací je tolik! Všechno je tak dostupné, tak na dosah, tak lákavé! Sama vím, že stačí drobná nepozornost, ukliknutí tuhle a támhle a cítím se přehlceně a bídně, že, jak říká můj tatínek, svět se řítí do záhuby. Přitom já si to doopravdy vůbec nemyslím. 

A tak mě napadlo, že bych vám jednou za měsíc poslala e-mail, který bude takovým ujištěním pro nás všechny, že se světem i s námi je (skoro) všechno v pořádku. Bude to taková laskavá náruč, která vám na chvilku dovolí zapomenout na to, co v pořádku není. Bude to takový rozcestník, co hezkého, zajímavého, hodnotného si přečíst, poslechnout, čemu věnovat pozornost anebo co třeba zkusit uvařit nebo upéct místo začítání se do dalších zpráv, bulváru nebo nesmyslného vypisování na sociálních sítích. 

Myšlenka za tím není žádná převratná. Prostě bych vám chtěla udělat radost. A tento newsletter je taková kompilace mých radostí. Pokud se se mnou potkáváte v myšlenkách tady na blogu, v odkazech, co sdílím na konci každého měsíce nebo ve čtenářském vkusu, věřím, že by se vám mohl líbit. 

Newsletterů je teď mraky. Ale pořád jsem na české scéně postrádala nějaký hodně osobní, pozitivně laděný, který bych sama ráda dostávala do schránky. Tak jsem ho začala psát a doufám, že by mohl bavit i vás. 

Ve čtvrtek jsem do světa vyslala první číslo, na které se můžete podívat tady

Pokud byste chtěli, aby to další dorazilo i na vaši adresu, stačí kliknout sem.

Děkuju a snad vám udělám radost. :)