ANOTHER TEN THINGS #27: BŘEZEN

Protože v záloze mám jeden velmi dloooouhý materiál, který sem chci dát každým dnem, možná hodinou, k desítce za březen jenom krátký úvod. Za březen je to taková směs čtení, podcastů, instagramových účtů, receptů a jednoho videa. Spoiler alert: až na dvě věci je to všechno i pro vás, co nemáte děti. Takže - směle dál. Tudy prosím. :)



Rodičovské okénko: co naši udělali špatně, to všichni víme. Ale co udělali dobře? Jeden kluk to sepsal, a je to moc fajn čtení. (anglicky)

Dano Fráňová, můžu s tebou někdy do kuchyně a ke sporáku? 

Hodíte do trouby suché těstoviny a vytáhnete ty nejlepší makarony se sýrem ever. (Ověřeno na mém velkém Američanovi a dvou malých Čechoameričanech.) A fakt: ty kolínka předem NE-VA-ŘIT!

"Jano, jak mám psát?" přichází mi občas do mailu. - Takto, moji drazí tazatelé. (anglicky)

Čtu @jsemfeministka a někdy tleskám, jasně že jsem, jindy nevím. Co vy? 

Už ale vím, proč v amerických knihkupectvích nekoupíte skoro žádné knížky napsané v jiném jazyce než v angličtině. 

Zranitelnost "superhero" Pavlíny Louženské jako uklidnění, že i pro superženy jsou věci někdy úplně na pytel. Díky! Díky! 

Pokecejte si v jakémkoliv světovém jazyce bez nutnosti platit semestrální kurzy a další učebnice gramatiky, co na ně za pár týdnů bude sedat prach. (Ověřeno zatím jen Terezou - díky, Terko, já se chystám!)

Češka v Malajsii vydala podle mě dokonalou kuchařku malajské kuchyně. Je tam hodně i Čína, Indie, Thajsko, a hodně, hodně receptů s mangem! :)

A by the way, vzali byste džob na 365 dní v roce, u kterého musíte většinu dne stát, přestávky jsou minimální a velmi nepředvídatelné a plat je 0? Normálně už jsem zase pohnutá! 


P.S. Přestože se pravidelně zaříkávám, že na tomto blogu nebudu politická, tentokrát si to neodpustím. V pondělí jsem šokovaně zírala na titulky v českých novinách o smrti Petra Kellnera a později ještě mnohem šokovaněji na diskuze, mediální výstupy a reakce na sociálních sítích. Víc než o Petru Kellnerovi toho (bohužel) řekli o nás Češích. Tohle je podle mě to nejzajímavější, co jsem si přečetla právě o Petru Kellnerovi: 

Petr Kellner: Ten, který pochopil princip hranic a mostů

Občan K. žije

Vůně lesa a odkaz Petra Kellnera