OKAMŽIK RADOSTI: Poslouchat, jak moje děti zpívají + 5 písniček pro lepší pondělí

Ráda si zpívám nahlas. Ale má to jednu podmínku. Že u toho docela hlasitě hraje písnička, kterou si zpívám. Pak mám totiž pocit, že mi to zpívání dost jde. V některých vteřinách dokonce, že mi jde tak dobře jako Adele nebo Lady Gaga. Jakmile hudbu někdo vypne, radost se ztratí, nastoupí pochybnosti a nezazpívám bez studu a třepotajícího se hlasu ani "hodně štěstí, zdraví".

Proto mě poslední dobou tolik baví sledovat své děti, které si zpívají bez ohledu na doprovod. Jestli jim hraje Spotify, klipy z YouTube nebo vůbec nic, zpívají bez bloků a s naprostým nadšením, přestože komolí slova nebo jsou na ně umělci, které napodobují, moc rychlí. Trochu mi to připomíná, když jsem v teenagerovském věku byla okouzlená anglickými písničkami, ale jejich textům jsem nerozuměla, a tak jsem si je komolila, jak se dalo nebo vytvářela nové.

Tohle jsou největší hitovky mých dětí právě teď. Ať už je náhodou zachytím v rádiu, přistihnu děti, jak si je zpívají nebo je zpíváme společně, hodně mi zlepšují náladu. Proto jsem si říkala, že si je tímto příspěvkem uchovám a taky je s vámi posdílím, aby vám třeba taky zpříjemnily den nebo dodaly energii. A doplním si k tomu jeden čerstvý zážitek. Beyoncé není na našem nejhranějším playlistu, ale když jsem ji včera dětem představila písničkou "Crazy In Love", Benjamin se mě ptal, co to znamená. Řekla jsem, že když má člověk někoho opravdu hodně rád, může z toho až trochu bláznit a dělat ztřeštěné věci. A že se mu to možná taky stane, až bude větší, s někým, koho potká. A jeho odpověď: "I will only be crazy in love with maminka. I don't want anyone else. Only you." :) (Teď jsem ještě zvědavější, kdy to přestane platit.) 

Ale teď už ta pětka.

Queen: We will rock you 
A absolutní favorit Benjamína i Olivera.




Pharrell Williams: Happy
Když jsem ji poprvé slyšela na focení a interview do jednoho časopisu v bytě jedné fotografky v Praze, v životě by mě nenapadlo, že na ni za necelých deset let budu tančit v obýváku v Kuala Lumpur s dvěma klukama. Mýma! 




Tones and I: Dance Monkey
Hitovka do auta. Když si pustíme klip, většinou zapomenete tančit, jak nás vtáhne a snažíme se ho pochopit. Takže lepší jen audio. :)




OneRepublic: I Ain't Worried
Pochycená z Top Gun 2, který u nás stále vévodí žebříčku nejoblíbenějších filmů. Upřímně bych nepoznala, že tohle jsou OneRepublic. 




Shakira: Waka Waka
Lék na jakýkoliv splín. 


Hezké pondělí. :)