Vzpomínka na těhotenství: párty pro břicho

Být těhotná v cizině zahrnuje mnoho kapitol, o jejichž existenci jsem v Česku neměla ani tušení. Píšu o nich pravidelný fejeton do časopisu Maminka. V březnovém čísle vyšel článek o baby shower, což je taková tradiční oslava na počest miminka, které je v době jejího konání většinou ještě v břiše. 

No, přiznám se, že na to, jak ráda objevuju a zkouším nové věci, které neznám, u téhle jsem byla hodně v rozpacích. Nejsem sice moc pověrčivá, ale malinko ano, a tak mnohem víc se mi chtělo na miminko tiše po evropsku čekat a těšit se ze všeho, co přijde, tak nějak sama pro sebe, než halasně po americku oslavovat. Taky abych snad přehnaným radováním se a přijímáním tolika dárků, které k baby shower patří, něco nezakřikla. Jenže moje americká rodina to viděla přesně obráceně, a protože jsem je nechtěla zklamat, měl na konci listopadu Benjaminek svoji první párty. A já musím říct, že jak jsem k ní byla původně skeptická, nakonec jsem si oslavu svého břicha opravdu užila. I když, pověrčivost ve mně hlodala dost a hlodá pořád, kdybych tuhle oslavu měla v budoucnu absolvovat znovu ... 

Každopádně! Protože tady na blogu jsem téma baby shower úplně přeskočila, dávám sem odkaz na svůj fejeton z Maminky, kde ji popisuju. Čímž váš také chci pozvat, abyste se občas podívali do sekce "Moje práce". Teď toho sice do časopisů nepíšu tolik jako před porodem, ale přidávám tam některé staré texty, o které jste se zajímali a utekly vám na stáncích.