Podpořte Lucii


Dostávám hodně proseb o nasdílení produktů a služeb tady na blogu. Kdybych měla všem vyhovět, stane se z něj jedna dlouhá reklamní stránka. Ale o Lucii Drahovzalové bych vám řekla ráda. Protože její příběh mi v lecčems připomíná ten můj.  


Lucie je Češka, která si před sedmi lety sbalila kufr, aby následovala svého muže do města Zhangjiagang v Číně, kde dostal pracovní nabídku. Podobně jako já daleko od domova taky porodila, načež se celá rodina přesunuli do Spojených Arabských Emirátů a nakonec do Malajsie, kde žijí v současnosti. Kromě toho, že vychovává malého Adámka, rozhodla se Lucie projít kupu svých deníkových záznamů a sepsat z nich knihu. Není o cestování, kterými jsou teď knihkupectví zavalená, ale o skutečném každodenním životě v cizí zemi, který je většinou mnohem méně atraktivní a daleko náročnější, než se nám to zdá z cestopisů nebo letní dovolené. Není to kniha popisů, ale odpovědí na otázky. Třeba jestli v Číně mají český chleba. (Já jsem ji ještě nečetla, ale tiště doufám, že tam Lucie zařadila i kapitolu o porodním sále v Šanghaji, protože to by mě vážně hodně zajímalo!)

Každopádně, proč o tom píšu. Protože Lucie kromě toho, že knihu napsala, si ji plánuje také sama vydat. Zkouší to poprvé v životě a aby mohla udělat knihu takovou, jakou si představuje, potřebuje trochu finančně pomoct. Tady je její kampaň na portálu Startovač.cz. Pokud budete mít chuť Lucii podpořit, budeme mít radost: ona, já i Martina Pavlová, která knihu ilustrovala.