ANOTHER TEN THINGS #0

Každý měsíc mám asi milion věcí, hlavně článků, které mě zaujaly a nerada bych je pustila z hlavy. Pro případ, že by se to stalo a že bych si už za týden nevzpomněla, že jsem si s nimi trávila čas, si zřizuju tuto rubriku. V "Another Ten Things" bude na konci každého měsíce deset odkazů na věci, o kterých jsem nedokázala přestat přemýšlet nebo od nich odejít a udělaly mi něčím radost. Vítejte v dalším malém kousku mého světa. :)

A co mi udělalo radost v prosinci? 

Zuz, jejíž blog na mě vyskočil odkudsi z Instagramu. Po dlouhé době jsem četla slovensky po extrémně vleklém váhání mě poštouchla začít s touto rubrikou, kterou si také vede. Děkuju! 

Ztratila syna, otce, přesto filozofka Anna Hogenová působí až neuvěřitelně vyrovnaně. A její rozhovor o životě a bytí je to nejlepší, co jsem na tohle téma kdy slyšela. Sváteční slovo pro všechny, věřící i nevěřící. 

Tento web. Důkaz, že i na internet se dá napsat a učíst dvacet normostran textu. A že kvalitní rozhovory se čím dál víc než v časopisech, co seženete na stáncích, vyskytují v prostoru, kde stačí kliknout. Zkuste třeba ten s Michalem Horáčkem.

Chodí mi desítky newsletterů. Ale pravidelně čtu jen tři: Papírová Láska, HolkyzMarketingu a Anglofila.

Když si štkám a stěžuju (ačkoliv se to snažím moc nedělat), tento rozhovor s matkou samoživitelkou mě vždycky spolehlivě propleskne. "Sprchujeme se jednou za tři dny. Marťa sám a Vládík se mnou." Povinná četba!

Stáhla jsem si Audiotéka.cz a Audible.com a knížky, co nestíhám číst, poslouchám, teď zrovna životopis Michelle Obama.

Film "A Star is Born" už jste viděli? Já o Vánocích. Po x-té jsem se zamilovala do Lady Gaga a mám husí kůži pokaždé, když si pouštím soundtrack. Což je asi tak desetkrát denně.

264 rodin, 50 zemí světa, různé příjmy, různý počet dětí, zvířat ... Podívejte se v unikátním projektu DollarStreet.org, jak žijí lidé, kterých se často nesmyslně bojíme.

Na podobné téma: Co to znamená mít 18 let v různých koutech světa?

Byla jsem na snídani u Bjukitchen a naučila se tam tento crumble. Přesný příklad pečení, jaké mi maximálně vyhovuje: naházet do mísy, smíchat, na plech, do trouby, hotovo. Dejte si crumble do misky a přidejte řecký jogurt. Je to lahoda největší!