ANOTHER TEN THINGS #1: LEDEN

Čím jsem trávila čas v lednu, když jsem zrovna nebrnkala na dětské piánko, nestála u sporáku nebo nepsala texty na blog? Jak jsem slíbila na konci roku 2018, tady je nová rubrika a v ní deset věcí, o kterých jsem nemohla přestat přemýšlet letos v lednu. 




Jak si elegantně a přitom pokaždé jinak uvázat šátek? Video inspirace tady.  

Nejvíc neohrožují naši planetu plasty, ale rok od roku zvyšující se produkce masa. Proč stojí za to uvažovat, jestli se ho v jídelníčku aspoň někdy nevzdat? (anglicky)

La Bise! Než se ve Francii uvítáte se všemi příchozími na večírek a hlavně než je všechny políbáte, nedáte si ani drink.  :) (anglicky)

Takové fotky jste ještě určitě neviděli. Já tedy ne. (anglicky, ale k řadě fotek komentář nepotřebujete)

Objevila jsem podcasty. Moje zatím nejoblíbenější: Deep Talks, Proti Proudu a Buchty Vše v češtině. 

Bývalý americký prezident Barack Obama zveřejnil koncem roku příspěvek se seznamem filmů, hudby a knih, které ho v roce 2018 nejvíc nadchly. "Moje osobní seznamy chápu jako příležitost představit vám talentované autory, umělce a příběhy, o kterých jste možná ještě neslyšeli." Já jsem sáhla po jeho hudebním playlistu a je skvělý. Najdete tady.   

Seriál Geniální přítelkyně je skoro stejně geniální jako knihy. Nespala jsem kvůli němu tři noci. Ke koupi na iTunes, za 20 dolarů to rozhodně stálo!  

Slovenská bloggerka Natália mi poslala seznam módních značek, které netýrají východoasijské národy šestnáctihodinovými směnami u šičích strojů a 1 dolarem platu na den jako Zara, Mango a spol. Pusťte si film "The True Cost" (Netflix). Garantuju vám, že hodně dlouhou dobou si v Zaře nic nekoupíte. Jestli tam ještě vůbec někdy půjdete. 



A ještě jednou ekologicky. Na blogu Tereza’s Diary jsem našla seznam kosmetických firem, které i  v 21. století testují svoje výrobky na zvířatech. Přiznám se, docela mi to vyrazilo dech. Měla jsem za to, že tahle praxe už víceméně vymizela. A nehodlám ji podporovat. Takže si sem ukládám tipy, kde (ne)nakupovat kosmetiku.