Najdeme děti bez vlasů?

Dostávám hodně e-mailů, abych podpořila nějakou dobročinnou nebo charitativní myšlenku. Jsem dobračka, co by ráda pomohla úplně všem. Na druhou stranu, kdybych měla vyjít vstříc každé žádosti, proměnil by se tento blog v charitativní projekt. Ale čas od času nějakou žádost vyberu. Dnes bych vám ráda řekla o projektu Pramen pomoci mojí kamarádky Michaely Losové. 



Vybrala jsem ho nejen kvůli Míše, ale také z toho důvodu, že Pramen pomoci nežádá peníze, nýbrž hledá konkrétní lidi, děti, kterým komplikuje život alopecie. Tato nemoc je laicky řečeno nadměrné vypadávání vlasů a končí v řadě případů až plešatostí, s čímž se těžko žije, když jste dospělí, natož když jste dítě. Proto Míšin nadační fond pomáhá dětem získat paruky na míru, které jsou kopií původních vlasů. Peníze Pramen pomoci k dispozici má. Teď hledá děti, kterým věnovat na míru vytvořené paruky. "Dítě může být odkudkoliv z České republiky. Změřit velikost hlavy na čepičku s náhradními vlasy se dá i přes Skype. Z darování nevyplývají žádné povinnosti a paruka je plně hrazená nadačním fondem," říká Míša a dodává, že jediné, co je potřeba udělat, je paruku osobně převzít v Praze. To proto, aby vlásenkářka vlasy přesně doladila a paruka perfektně sedla. Paruky jsou dělané ručně a jejich výroba na míru konkrétnímu dítěti trvá zhruba měsíc. 

Pokud víte o rodině, kamarádovi nebo mladé slečně, která bojuje s alopecií, ozvěte se na pramenpomoci@seznam.cz nebo na telefonní číslo 602 651 561. Mám vás tady hodně, kteří čtete tento blog, tak věřím, že případné spojení dítěte s nadací je otázka maximálně pár sdílení tohoto příspěvku. 

Děkuju