Vydáváme diář - Módní diář 2020!

Nejsem módní guru, nikdy nebudu a oblečená chodím spíš průměrně. Někdy v loňském roce jsem nicméně vykročila ze své komfortní zóny, ze své neustálé obavy, že si "nemůžu dovolit, protože přece ..." a podepsala jsem se pod mnoho svázaných stran, které právě vycházejí pod názvem Módní diář 2020. 

Vymyslela jsem si ho prvně tak trochu sama pro sebe (asi jako všechno, co jsem kdy vydala) a teď můžu jen doufat, že se bude líbit i vám. Původní myšlenka byla, že to bude takový tahák pro holky jako jsem já, která móda baví, ale vzbuzuje v nich smíšené pocity. Ráda listuju módními časopisy, prohlížím si blogy a sním o tom, že jednou budu tak hezky, elegantně, přesto nenuceně oblečená jako ženy, které se na mě dívají z fotek. A sním taky o tom, že se mě třeba někdo zeptá: "Odkud máš prosím tě tenhle šátek? Je tak krásný!" 
Jenže pravda je taková, že jakkoliv mě móda zajímá, kdykoliv vylezu jakž takž spokojeně ze dveří, hned jak se nenápadně prohlédnu v nejbližší výloze, připadám si okamžitě oblečená špatně a tak nějak neupravená. Zatímco časopisy a blogy o módě mě baví, ačkoliv jim nerozumím, nákupy přímo nesnáším. Nejspíš proto, že módu nakupovat neumím. Zdá se mi, že nikdy pořádně nevím, pro co vlastně jdu ani co vybrat, aby se to lehce dalo zkombinovat s tím, co mám aktuálně v šatníku. Když pak na sebe hledím ve zkušební kabince, málokdy jsem nadšená. Spíš je to takové: "Hm, není to zlé. Ale mám si to koupit? Hodí se to na mě? Nemá to moc malé/velké/široké/úzké/divné kapsy? Nerozšiřuje mě to? Není to za ty peníze zbytečně drahé? Nemělo by to být delší? Hodí se to k tomu, co už doma mám?" Tváří v tvář současné hojnosti výběru odcházím většinou poražená, smutná nebo s kouskem, který pak nikdy nevezmu na sebe. 
Ať už si danou věc koupím nebo ne, už druhý den ráno před skříní mám pocit, že stejně zase nemám co na sebe. Když se mi podaří vymyslet něco hezkého, přepadne mě pocit, jestli to není moc. A tak často skončím u džín a svetru, což by teoreticky až tak nevadilo, kdybych je uměla zpestřit aspoň nějakým zajímavým detailem. Jenže – jakým? Šátkem? Nevadí, že neladí k botám? Hodinky ano, nebo ne? Náušnice malé, visací, jaké? 
Můj módní styl, to je konstantní hledání a pochybnost, což je v mém věku docela ostuda. Proto jsem se rozhodla to změnit a s Martinou jsme daly dohromady tento diář – kabelkový tahák, který má být dobrým rádcem doma před zrcadlem, ve zkušební kabince, před každou schůzkou, a to bez ohledu na postavu, věk, profesi. Naplánovaly jsme si, že bude pro všechny ženy. Jestli je jim dvacet nebo padesát, jestli mají padesát kilo nebo skoro sto, jestli majitelkou diáře bude manažerka nebo pokladní v supermarketu, chtěly jsme udělat zápisník pro všechny. Aby nám všem móda doopravdy přišla hravá a taky aby Česko bylo vkusnější, pro začátek třeba bez tepláků a vytahaných trik.  

Dnes tedy oficiálně vychází. 
Na rozdíl od předchozích našich projektů jde poprvé o datovaný diář na rok 2020. Má kvalitní pevnou obálku, záložku a zavírací gumičku. 
Vevnitř jsou týdenní dvoustrany a k nim čtyřiapadesát týdenních inspirací souvisejících s módou, s oblékáním různého typu postav, s uspořádáním šatníku a mnoho dalších. Součástí diáře jsou i samolepky s módní tématikou. 
S utříděním milionu pěti set tisíc osmi set dvaceti různých módních informací nám pomohla stylistka Irena Vokrojová, které tímto srdečně děkujeme
Módní diář 2020 si můžete prolistovat tady. Koupíte ho ve všech kamenných i online knihkupectvích nebo třeba tady a já, přiznávám, lehce třesoucí se nervozitou, jsem zvědavá, co na něj řeknete. 
Ať vás baví! :)