ANOTHER TEN THINGS #10: ŘÍJEN

Když začínám psát tento text, mám v počítači otevřených třiadvacet oken se zajímavými texty, které bych si ráda přečetla - až Benjamín večer usne (a já neusnu s ním), až budu mít blíže neurčené množství volného času, až pojedu někam vlakem a nepovleču si s sebou množství knih, které jsem nemohla nechat v českých knihkupectvích, až ... Jsem si skoro jistá, že na většinu z nich nakonec nikdy nedojde.


Až bude okýnek moc, zkopíruju linky zkopíruju do Wordu, který už nikdy neotevřu anebo je s povzdechem rovnou pozavírám, že i toto je učení se minimalismu - nechat některé věci prostě plavat a být smířená s tím, že nemůžu stihnout všechno; a že je to tak v pořádku. Každopádně, pořád je spousta věcí, na které došlo a které jsem nadšeně rozesílala kamarádům, protože jsem měla pocit, že se bez nich neobejdou. A činilo mi to opravdovou radost. Tohle je moje desítka za říjen.


Podcast Talk s Terezií mi připomněl, že jsem vám ještě nikdy neřekla o tom, jak skvělý novinář a komentátor je Michal Kašpárek. (Za poslech stojí i ten podcast, jenom by Terezie pro mě mohla ubrat na hihňání, které ho celý zbytečně znevažuje.)

I když z médií to tak nevypadá, žijeme ve světě, který je i plný dobrých zpráv. Future Crunch vám jich každé dva týdny pošle pořádnou zásobu. Věděli jste třeba, že z rakoviny kůže, která ještě před deseti lety byla prakticky rozsudkem smrti, se dneska víc než půlka pacientů úspěšně vyléčí?

Margit Slimáková zůstává jednou z mála expertek na výživu, které si pořád vážím. Nemění názory jak se jí to hodí nebo podle toho, kdo jí zrovna zaplatí, ze zdravé stravy nedělá žádnou složitost, a kromě toho o zdravém jídle prostě chcete slyšet lektorovat někoho, kdo má nohu jako já ruku a vypadá tak o deset let mladší. 



Je milion návodů, jak si protřídit priority, jak stíhat, jak vydělávat a přitom mít čas na rodinu. Ale když si pustíte Deep Talks s Petrem Márou (kolem 40. minuty, pokud vás nezajímá jeho práce pro Apple, masožravectví a jiné), nemusíte už nikdy číst nic jiného. 

Tento link se ke mně dostal z podobné doporučující desítky jako připravuju já, a tak ráda předávám dál. Neodahaluje - tedy aspoň pro mě - nic šokujícího, přesto je dobré si připomenout povrchnost Instagram světa, sladit priority a oddechnout, že když sem tři týdny nepověsím článek nebo fotku, neskončím pod mostem hladem. (Speciálně pro matky doporučuju odstavec "Soukromí vašich dětí".)

Zastávka v Praze: Až budete v hlavním městě, dejte si v cukrárně u Myšáka croissant plněný Pribináčkem. Je to neskutečná lahoda. Mimochodem, cukrářské výrobě tu velí Lukáš Pohl, jenž dlouho vařil v Českém domě v NYC a já jsem s ním na blogu publikovala tento rozhovor. Doma je po sedmi letech, takže možná čas na další interview. Zajímalo by vás? 

A poslední zastávka je v knihkupectví: Parabibli znáte? :)