ANOTHER TEN THINGS #19: ČERVENEC

Mám za sebou poslední celý měsíc života v Turecku a před sebou nejspíš velký kolotoč: Česko, Amerika, Malajsie. Turecko je nádherné - a ani po dvou letech života mi nezevšednělo. Dovedu si tady představit klidně další dva roky, ale musíme dál. Každopádně ještě než za pár dnů zapnu kufr (doufám, že zapnu), je tu moje oblíbená desítka. 





Denisa Šedivá o tom, jak se žije diplomatům a hlavně jejich ženám. Vyměňte si v hlavě Belgii za USA, Turecko nebo Malajsii a pár dalších drobných detailů a máte skoro můj příběh. 

Reklamní guru Martin Jaroš na kole po Kataru. (Mám chuť koupit si kameru a taky začít něco točit.)

Proč si lidé nerozumí? Ví Jan Vojtko a umí o tom vtipně mluvit.

Sama jsem jednu napsala, a tak vím, jaká je to neskutečná dřina dostat k lidem knížku, když se nejmenujete Hartl, Třeštíková nebo Zibura. Vždycky si říkám, kolik skvělých knížek zapadne (a nebo ani nevyjdou) a jak mě to mrzí. A tak bych čas od času ráda nějaké pomohla a společně s vámi tu bariéru prorazila. A pojďme na to hned. Katka Stibalová je reportérka České televize a napsala skvělý cestopis o Číně. Knížka ale vyjde jen v případě, že si na sebe vydělá v předprodeji. Koukněte na to a zkuste pomoct, ať už trochou peněz nebo sdílením mezi další lidi. Děkuju!

Michelle Obama má podcast! (Jenom škoda, že zatím je to jiná podoba její knihy. Mnohem víc by mě zajímalo, kdyby si se svým mužem v prvním díle promluvila třeba o aktuální situaci v USA. Prostě kdyby místo připraveného dialogu nahráli svoji konverzaci u večeře nebo u vína.)


Já jsem se naposled napila už ani nevím kdy (a jenom vína, to vím!), alkohol mě nikdy moc nebral. Ale lihovarník Martin Žufánek mě bere dost

Tento višňový koláč! Mimochodem skvělý i s borůvkama. :)

Než kliknete na další konspirační teorii o tom, že koronavirus není, že je to čínský vynález ve snaze zničit Ameriku, že ... možná se nejprve podívejte sem? :)

Kam v Česku na výlet? Poradí Michal Kašpárek.