Kurátorské klikání #43: ČERVENEC 2022

V červenci toho bylo hodně. Ponávratová melancholie po odjezdu z Česka, covid, spousta nelehkého rozhodování, jako bonus zrušené letenky do USA a fakt, že do teď nevíme, kdy a jestli vůbec tam po dvou letech vlastně odletíme. Staly se ale i hezké věci. Byla u nás na návštěvě Kristina (díky za všechno!), přečetla jsem "Mezi dvěma světy", možná nejhezčí knížku tohoto roku a jsem zase o kousek vděčnější za každý den, kdy jsme všichni zdraví. A samozřejmě, spousta pokladů byla i na těch internetech. Tady jsem vybrala ty nejzajímavější. 


"Když máme inteligenci a vidíme, že nás život nemá smysl, co můžeme udělat. Já už to vím. Musíme si navzájem přinášet úlevu. Úlevu v té absurditě, v tom smutku, v tom napětí, v té marnosti. A přinášíme si tu úlevu láskou, medicínou, literaturou, slovem, posloucháním, rozhovorem." Můj oblíbenec Mariusz Szczygieł mluvil s Renatou Kalenskou. 

Co uděláte, když máte k dispozici zbytky z jablek a syrovátku? Vyrobíte druhý nejpopulárnější nápoj na světě. 

Jak dlouho si ještě každé ráno, kdy budu dětem dělat palačinky na teflonové pánvi, vzpomenu na tohle? Nejspíš dokud si nekoupím jinou. Ale jakou? To jediné mi v tomto skvělém rozhovoru chybělo. Pokud víte, budu ráda, když poradíte. Co na palačinky nebo míchaná vajíčka používáte vy? 

Jak najít v Googlu, co doopravdy potřebujete a ne semeniště sponzorovaných odkazů? Stačí připsat  "site: reddit.com".  Koukněte, není to vůbec špatné

Chápu, i pečlivě vykurátorovaných odkazů je pořád spousta čtení. Ale komiks byste zvládnout mohli. :) (anglicky)

Raději film? Taky mám

Japonsko je můj sen ke čtyřicetinám. A baví mě, jak mi od té doby, co jsem to řekla, pořád někde přichází do cesty

Kluci z Insideru udělali - už před docela dost týdny - pokračování asijského speciálu. Celý díl je za platební branou, ale nelitovala jsem ani koruny. 

Co mají společného klimatická změna a cigarety? Lžeme sami sobě, že nás nezabíjí

A lahůdka na závěr: česky vyšla nová Elena Ferrante. Snad už brzo i jako e-kniha. 


Klidný srpen přeju. :)