Okamžik radosti: Vaše tipy, jak vypít víc (vody)

Tento text se sem tematicky moc nehodí, ale nějak považuju za důležité ho napsat. Když jsme nedávno cestovali po USA, kolikrát jsem se ve dvě odpoledne přistihla, že jsem od rána vypila skleničku vody, jeden hrnek čaje a jedno kafe. Přiznávám, že doma to nebývá moc jiné. Nic moc pro aktivní ženu, která žije v tropech, pravidelně běhá a chce mít hezkou pružnou kůži. :) Pravidelně se zaříkávám, že budu pít víc a pravidelně v tom selhávám, všem krásným lahvím a termoskám navzdory, neboť si je za den dva po koupi stejně přivlastní moje děti. 

Postupem času jsem přišla na to, že můj problém je hlavně ten, že mi většinu času nechutná kohoutková voda, ale nechci do sebe lít slazené nápoje. A tak logicky přichází otázka: co mám teda pít? Když jsem tu otázku nedávno dala na Instagram, přišla mi docela velká odezva a taky několik proseb, jestli bych tipy nasdílela. Nasdílela – a ráda. Tady to je. 

Voda ochucená ovocem
Pomeranč, grep, pár borůvek nebo jahod, ale dobře funguje i zelený nebo žlutý meloun, hodíte do sklenice, dopustíte litrem vody a z fádní kohoutkové je chutnající kohoutková. 

Voda ochucená bylinkami
Stejný princip jako výše jen s bylinkami – máta, meduňka, rozmarýn. Přišlo i pár tipů, které kombinují obojí – ovoce a bylinky.  

Šumivé tablety s vitamínem C nebo multivitaminem
Místo sklenice hodíte do láhve s litrem vody, takže to není tak silné, ale příjemně osvěžující a imunitu posilující. 

Citron/limetka/džus
Vymačkáte šťávu z jednoho citronu nebo jedné limetky a zalijete litrem vody. Podobně to funguje i s džusem nebo kokosovou vodou: vezmete deci džusu/kokosové vody a dolijete litrem vody. (Tohle mi hodně chutná. V Malajsii máme jablečný džus v kombinaci s aloe vera. Není to samozřejmě úplně bez cukru, ale ta troška na úkor aspoň minimálního pitného režimu mě nezabije.)   

Domácí přírodní dochucovadlo
Slijete šťávu z jedné vymačkané limetky, přidáte trochu himalájské soli a třtinového cukru (případně monk fruit nebo jakékoliv bezkalorické náhražky), přidáte led, litr vody, pořádně protřepete a – dobré popití. :)

Ředěná kombucha
Čistě podle chuti a kvality. :) Přiznám se, že tohle mě vůbec nenapadlo, ale je to skvělé! 

Waterdrop
Tohle není spolupráce, ale tip od jedné mojí sledující, která pro firmu pracuje. Mikrokostky obsahují granule z rostlinných a ovocných výtažků a když je hodíte do vody, vytvoří vám drink plný chutí bez cukru. Koukněte zde



Děkuju všem, kteří jste přispěli k našemu doufejme lepšímu pitnému režimu.  :)