Místo radosti: Desa Park City

"Všimla sis, že tady měsíc ubývá obráceně?" zeptala se mě minulý měsíc moje kamarádka Marcela, která byla v Kuala Lumpur na návštěvě z Prahy. Upřímně, nevšimla. Nebo možná všimla, ale dávno jsem to vytěsnila, jelikož mě postihuje slepota z místa, ve kterém už pro mě není všechno nové jako pro někoho, kdo tady právě přistál ze zimních Čech. Po téhle naší konverzaci jsem si řekla, že sem budu psát častěji. Třeba maličkosti, hlouposti, klidně o tom, že měsíc je tady na obloze jinak, ale prostě budu psát. Koneckonců, začala jsem tento blog kdysi malými radostmi, o kterých jsem psala denně. A ty už se tady neobjevily ani nepamatuju. Natož třeba tipy na nějaká místa, která mám ráda a jednou - když si je poznamenám :) - budou tvořit značnou část mých vzpomínek. Takže nejvyšší čas tohle oživit.

Předminulý víkend jsme byli po čase v Desa Park City, což je menší město na okraji velkého - má školy, nemocnici, velký park, spoustu restaurací a bydlení, které si kdysi vybrali i naši známí Lucka a Tomáš Drahovzalovi.

Lucka s Tomášem a Adamem už se odstěhovali do Norska, ale my tam stejně čas od času rádi jezdíme. Uprostřed náměstí v Plaza Arcadia je totiž fontána s vodotrysky a vedle ní obdélníkový prostor, který je podsvícený pulzujícím barevným světlem. Protože jsme v Malajsii, trysky někdy stříkají a někdy ne. Když ne, ptáme se různě v obchodech, restauracích a ochranky, kdy asi začnou a každý říká něco jiného: za chvilku, ve čtyři, v pět, po setmění. A když ano, stejně stříkají nepovyčitatelně: nikdy nevíte, která vyprskne a jak vysoko. Pro Benjamína s Oliverem je to fantastické dobrodružství. Jednak voda a za druhé ta nepovyčitatelnost. To druhé je v Malajsii vůbec velká věc. :)

Nám s B. se zase líbí, že na náměstí nemohou auta a je ze všech stran obklopené kavárnami a restauracemi, z jejichž zahrádek je vidět na hrající se děti.  Už několikrát jsme se tady potkali s různými známými, kteří sem přivedli zase svoje děti. Ty si fantasticky vyhrály a my dospělí jsme si zatím dali kafe, pivo nebo jídlo. Hned vedle fontány je restaurace "Rock Bottom", taková západní indická. Tu mám ráda zase já, protože uspokojí celou naši rodinu: pro B. mají maso a hranolky, pro děti vynikající indické nanny, pro mě nejchutnější dhal z černé čočky. Prostě dobrá práce lidí, kteří tohle místo navrhli. Nikdo se tady nenudí, není naštvaný, i ve vedru se dá být venku, je tu bezpečno. 

Rok 2021

A 2023 :)