5 věcí, které by udělaly můj život radostnější

Často se mi stává, že drobnou radost, kterou si nedostatečně uvědomím nebo nezapíšu do sešitu, přebije během dne nějaká hrozná blbost. Třeba když se podívám na teploměr, kde je 86 Fahreiheita a mně zrovna doma nefunguje internet, takže absolutně nevím, jak teplo nebo zima je. 

Tím spíš když na přepočet Fahreinheitů neexistuje žádná jednoduchá a logická pomůcka, a prostě si je musíte pamatovat.

A pak jsou tu další věci, které kdybychom společně vylepšili, svět by byl hned radostnější místo k životu. Pro mě určitě a pro vás myslím taky. Tak například:

  • Zásuvky, které by měly všude na světě stejný tvar. A taky stejné napětí, takže už by mi nikdy neshořel žádný fén, žehlička na vlasy a jiné. Z finančního hlediska někdy trochu lituju, že jsem se místo do psaní nepustila do prodeje adaptérů. Sama jich mám doma desítky, většinu na jedno použití, protože je obvykle zapomenu a na další cestě si zase musím koupit nový.

  • Den, kdy se všechny supermarkety shodnou, že ovoce a zeleninu si budeme vážit buď my samy, nebo nám je zváží u pokladny. Věřím, že výrazně ubude front i otrávených obličejů těch, co v nich stojí za mnou, když zase nemám zvážené banány.

  • Nápověda, jak svépomocí opravit poruchu v počítači, bude dlouhá maximálně sto šedesát znaků a nebude obsahovat slova jako zásuvný model, protokol POP nebo linuxová distribuce. Pak je výrazná šance, že bych ji mohla zvládnout nejen přečíst, ale taky se podle ní pokusit zařídit.

  • Líbání na uvítanou a způsob rozloučení, kdy všichni budeme vědět, jak to cítí ten druhý. Pusa na tvář? Jedna? Dvě? Ze které strany začít? Objetí? Jak silné? Hlavu na kterou stranu? Nebo jen podání ruky? Ušetřilo by mi to v životě mnoho trapných chvil, rozmazaných make-upů a nestihnutých dopravních prostředků.

  • Jednotná nabíječka na všechno. Dobře, tak alespoň na telefony. Já samozřejmě chápu, že všichni se musíme něčím živit, ale tohle je prostě nejtrapnější a nejpodlejší celosvětový vtip všech dob.
A co by vám udělalo radost a změnilo váš život k lepšímu?