HURÁ! Nové zápisníky jsou tady! ANO - HNED DVA!

Když jsem byla těhotná, jednou z mých velkých obav spojených s narozením dítěte byla definitivní ztráta času. Pár dnů před porodem jsem byla tak unavená, že jsem si říkala, že už doopravdy nikdy nic nenapíšu. Takže tento post a informace v něm jsou tak trochu překvapení i pro mě. :) Martinou Pavlovou z něj máme neuvěřitelnou radost a snad jí trochu přeneseme i na vás.
Takže, tramtadadá:

Už přístí týden budou na pultech knihkupectví hned dva nové zápisníky - ZÁPISNÍK BĚŽKYNĚ a kreativní deník BUDU MAMINKA

A tady je o nich pár podrobností.

ZÁPISNÍK BĚŽKYNĚ (zalistovat zápisníkem si můžete zde)
Není to knížka o běhání, protože těch je na trhu už spousta. Je to doopravdy zápisník, takže pomůcka k reálnému běhání, která na českém trhu do teď chyběla. Mimo jiné i mně. Když jsem si chtěla vést tréninkový deník (což je první základní předpoklad, aby se člověk v běhání trochu zlepšil), nemohla jsem žádný hezký a praktický sehnat - a to ani v Americe! Žádný nebyl takový, jaký jsem si představovala. Tak jsem o tom napsala Martině a jeden jsme společně vymyslely. Nejen pro nás dvě, ale také pro všechny běžecké nadšenkyně. 

Zápisník běžkyně jsme částečně napsaly za vás a částečně ho popíšete vy. Co se týká naší části, obsahuje 225 tipů (15 tréninkových oddílů), jak se motivovat, zlepšit, připravit na závody a vyhnout zraněním. Jsou to ty nejlepší informace o běhání, které se mi podařilo shromáždit a které jsem sama na sobě vyzkoušela od prvního vyběhnutí v tričku Maturant 1999 před pěti lety po tři zvládnuté maratony. K tomu jsou v zápisníku ještě tři tréninkové plány na trasy 5, 10 a 21 kilometrů od profesionálně běžecké trenérky Terky Beitlové, která mě připravila na newyorský maraton. Každopádně, zápisník jsme s Martinou tvořily tak, aby vyhovoval všem: ženám, co právě váží tkaničky a chystají se na svůj úplně první kilometr, stejně jako těm, co právě trénují na půlmaraton nebo maraton. To je tedy naše část. 

Zbytek pak bude na vás. Můžete zapisovat tréninky, uběhnuté vzdálenosti, náročnost každé trasy, ale i pocity, problémy a samozřejmě běžecké radosti.

BUDU MAMINKA
Abyste si nemysleli, že jsem se naklonovala nebo že můj syn strádá někde v ústraní, zatímco já ťukám do počítače, nápad na tenhle zápisník jsem dostala už loni v květnu. Odeslala jsem tenkrát do Mladé fronty rukopis Zápisníku radosti, odjela s mužem na dovolenou a z ní už jsme přijeli tři. :) 

Zápisník Budu maminka je diář, plánovač a kreativní deník na čtyřicet týdnů těhotenství v jednom. Každý týden si přečtete, co se děje ve vašem břiše, jak právě vypadá, kolik měří a co dělá vaše miminko. Zbytek deníku pak dopíšete vy: jak se máte, co děláte, co vy a vaše miminko jíte. Nebudete jenom psát, ale taky malovat, vystřihovat, lepit, čmárat a jinak ho kreativně vyzdobovat vším, co si chcete zapamatovat z doby, kdy jste dva v jednom. A protože v těhotenství se ruku v ruce se zvětšujícím pupíkem zmenšuje všechno kolem, paměť zejména, doplnily jsme zápisník několika důležitými taháky. Najdete v něm základní výbavu, seznam základních vyšetření v těhotenství, seznam věcí do porodnice a taky rady, co zařídit před porodem i po něm.

Pokud se vám zápisníky budou líbit, uděláte nám s Martinou opravdu velikou radost, když o nich napíšete recenzi nebo řeknete na sociálních sítí s hastagy #zapisnikbezkyne a #budumaminka dalším lidem. Případně je pořídíte jako vánoční dárky některým běžkyním a budoucím maminkám, které znáte. Vánoce se blíží! :) 


Všechny důležité informace o zápisnících se dozvíte také na stránce Papírová Láska. A nezapomeňte nás sledovat na Instragramu a Facebooku.  


A ještě jedna věc: DĚKUJEME všem, co máte zájem o naši práci, podporujete nás a píšete. Moc si toho vážíme a prosím, dělejte to dál. Chybělo by nám to.



No a teď už můžete plánovat cestu do knihkupectví. :) 


Jana a Martina