HURÁ! Zápisník cestovatelky je na světě!

A máme tu další nový zápisník! Je už čtvrtý v pořadí, a když se na něj dívám v polici s těmi ostatními, jsem sama sebou opakovaně překvapená: opravdu jsem za poslední rok udělala tolik práce? 

Myslím, že jsem to už zmiňovala, každopádně když jsem byla těhotná, jednou z mých největších obav spojených s narozením miminka byla definitivní ztráta času a energie na cokoliv jiného než na starost o rodinu. Proto jsem od začátku, co se Ben narodil, příjemně překvapená, vlastně až nevěřícně zírám, kolik toho zvládám. Velký podíl na tom má pochopitelně Benjamín, který je opravdu mimořádně hodné dítě, ale také mě nabil novou tvořivou energií. Svoji roli ale nejspíš hraje i strach, abych nezakrněla a také jistá osamělost ve Spojených státech, kdy netrávím čas s kamarády, plkáním, neflámuju, a tak podávám dobré mentální a kreativní výkony. No a konečně velký podíl na tom má i Martina Pavlová, která kromě toho, že úžasně kreslí, neustále pečuje o mé nadšení, povzbuzuje mě, když mě vyčerpání a nevyspání táhnou ke dnu a toleruje, že jsem poslední dobou tak trochu všude a nikde.   

Zápisník cestovatelky (PROLISTUJTE SI ZDE) je naše společné dílo, které vzniklo na základě našich cestovatelských zkušeností. Obě jsme projely spoustu zemí, obě jsme si několikrát začaly psát cestovní deník a obě jsme u velkých ambiciózních plánů nikdy dlouho nevydržely, protože na cestách má člověk prostě mnohem víc vzrušujících věcí na práci než psát rozsáhlé záznamy. Načež nám samozřejmě bylo líto, že jak procestovaných míst přibývalo, spoustu důležitého jsme o nich zapomínaly. 

Když jsme vzaly v úvahu tohle všechno, vytvořily jsme zápisník, kam stačí zapisovat doslova pár vteřin, a přesto vám připomene z daného výletu to nejdůležitější. Zjistily jsme, že proto, aby se nám i po mnoha letech vybavily konkrétní detaily určité cesty, stačí zapsat si z ní pár větami opravdové drobnosti: co nás okouzlilo, co naštvalo, jaké nejlepší jídlo jsme jedly a jeden den zážitek, případně nalepit pohled, vstupenku z nejoblíbenější atrakce a je to. 

Zápisník cestovatelky není jen notes. Je to velký kreativní projekt, ve kterém se dá psát, kreslit, vymalovávat, lepit nebo ho jinak kreativně vyzdobovat vším, co si chcete zapamatovat z vašeho výletu. A na cestách vám bude i praktickým pomocníkem. Kromě jiného jsme ho doslova nacpaly praktickými tipy. Najdete v něm třeba balící seznam, abyste si už nikdy nic nezapomněli, kupu tipů na výlety, doporučení na typické české dárky, kterými uděláte radost v zahraničí, délky letů do oblíbených destinací a praktický slovníček. 

Zápisník cestovatelky vzniknul, abyste si ho zabalili do kufru hned na příští cestu. A to kamkoliv, včetně největších divočin. Vychází ve formátu, který zastrčíte i do nejplnějšího batohu či kufru, se zpevněnou, omyvatelnou obálkou, záložkou a kapsičkou na další papírové poklady a vzpomínky. Nemá ležet doma na polici, má s vámi objevovat svět.

Zápisník cestovateky je k dostání ve všech knihkupectvích za 299 Kč. V online obchodě Kniha.cz ho teď můžete koupit s 20% slevou. 

Dejte nám vědět, jak se vám líbí, kam ho bere na výlet a hlavně: šťastnou cestu!

Jana a Martina