Letošní září: Opravdu nový začátek

Září je druhý leden, píše se v mnoha pestrobarevných magazínech, do kterých tu a tam přispívám, a které tím nabádají ke změně. Nikdy jsem tomu nevěnovala velkou pozornost, ale letošní září se tomu nevyhnu: vždyť mě za pár hodin čeká nová země, nový byt a v nich nový každodenní život. A napadlo mě, že by se změna nějak mohla odrazit i na blogu.

Tomu jsem k nadcházející životní etapě nadělila nový, dospělejší outfit. Už to ostatně není miminko. Dávno odhodil zavinovačku a vypadly mu mléčné zuby. A já se taky cítím jinak než jako rozevlátá holčička s čelenkou ve vlasech, která se na vás z úvodu usmívala ještě včera. Zdá se mi, že jsem v Americe dospěla. Taky jsem máma, autorka knížky a jestli blog čtete pravidelně, víte, že to není jen sladké povídání, ale že se tu občas objeví i vážné věci.


Pořád nemůžu uvěřit, kolik lidí tento blog čte a kolika lidem se líbí. Že mi tolik z vás píše, jak je některý post rozesmál, rozbrečel, zasáhl, donutil se zamyslet nebo otevřít knížku, kterou byste v knihkupectví jinak nejspíš přeskočili ... Nebo dokonce inspiroval taky psát  - ať už do zápisníků nebo přímo svůj vlastní blog! Přitom já to vždycky považovala za hlouposti, co se mi honí v hlavě. Nejradši bych vás všechny poznala osobně, dala si s vámi kafe, popovídala, dozvěděla se zase váš příběh a co se vám honí v hlavě, protože jak jsem ráda sama, tak mě zároveň moc baví lidi. Zajímají mě jejich osudy, názory, příběhy, protože čím jsem starší, tím víc si uvědomuju, že každý člověk má nějakou neuvěřitelnou story, co stojí za to vyprávět, aby se neztratila. Baví mě, když se někde potkáme, vyprávíme si a já si do hlavy zapisuju, o čem bych mohla napsat, protože to je dobré téma anebo protože to vnímám úplně jinak. 
I když nepíšu o jednom tématu a je to taková neuchopitelná směs všeho s podtextem radosti, a do budoucna asi dál bude, doufám, že se vám blog bude dál líbit. Bude mi ctí, kdykoliv si sem najdete cestu.
Tak doufám, že se vám nový design líbí.
A krásné září! :)