VYHRAJTE KNIHU TĚHU V BĚHU + ZÁPISNÍK BĚŽKYNĚ - SOUTĚŽ!


Když jsem na začátku léta 2016 zjistila, že jsem těhotná, naskočila mi v hlavě otázka: A jak to teď bude s běháním? Měla jsem za sebou dva maratony, dva půlmaratony a v e-mailu předvyplněnou přihlášku na další závod. Nechtěla jsem přestávat a z běhání přepnout na nezáživné domácí protahování, které mi nabízela knížka o mateřství, co jsem si koupila. 

Na druhou stranu se mi v hlavě vyrojila spousta otázek, které ještě přiživily komentáře okolí, co pěkně po staru velely hodně odpočívat, jíst za dva a když něco dělat, pak hodně číst – protože u toho se dá ležet.  

Ačkoliv si nedám do života zrovna moc mluvit, protože těhotná jsem byla poprvé, zapochybovala jsem: Nebudu to malé v sobě moc natřásat? Nebude poletovat víc, než by mělo? Nemůžu něčemu tak droboučkému ublížit? Potratit? A co až bude trochu větší? Bude odolnější? Nebo naopak? Měla bych běhat teď, a potom už ne? Nebo teď ne, a potom ano, až jestli se ukáže, že je všechno v pořádku? Protože běh je dnes jedním z nejpopulárnějších sportů, tuším, že něco podobného se honí v hlavě spoustě žen, ostatně řada z vás se mě na podobné otázky vyptávala v e-mailu i v několika komentářích pod články.



Když jsem odpovědi na podobné otázky hledala na internetu, mnoho informací jsem nenašla. Pořádně vlastně víceméně jenom jeden zdroj – úžasný blog Anny Štumpf Těhu v běhu. S Annou jsme se osobně neznaly a je jednou z žen, se kterou mě svedl dohromady online svět – a já jenom doufám, že někdy brzo se potkáme i v tom reálném a půjdeme se spolu třeba proběhnout. 

Každopádně než se tak stane, ráda bych vás upozornila na knihu TĚHU V BĚHU, kterou Anna právě vydává a která je plná informací o běhání v těhotenství, ale také o tom, jak se po porodu dostat zpátky do formy. Na knížce spolupracovala s řadou odborníků, lékařů, fyzioterapeutů, trenérů a hlavně maminek, které byly v těhotenství rovněž velmi aktivní. Moc si vážím toho, že ke spolupráci přizvala i mě a také Martinu Pavlovou, která do knihy přispěla několika obrázky. 




Anička mě moc baví nejen proto, že je mou velkou sportovní inspirací, ale hlavně z toho důvodu, že byla první,  kdo v Česku otevřel téma aktivního těhotenství a nebojí se otevřeně psát o všem, co s ním souvisí – včetně tématu potratu a jiných. Myslím, že právem si vysloužila účast ve finále Blogerky roku 2016 a právem dostala nabídku o tom napsat knížku. Kniha je částečně jejím deníkem z těhotenství a zároveň odbornou příručkou pro ženy, které by chtěly zůstat v těhotenství aktivní. Je k dostání ve všech knihkupectvích.


A jeden výtisk společně s tréninkovým Zápisníkem běžkyně můžete vyhrát i tady na blogu. 

Stačí napsat dole do komentářů, jaká je vaše nejoblíbenější výmluva, proč dneska nejít běhat a jaký je účinný způsob, jak ji překonat. 


V úterý 1. května vyberu výherkyni, která získá knihu Těhu v běhu a tréninkový Zápisník běžkyně

POZOR!


Do soutěže zařadím jen komentáře, které budou obsahovat celé jméno, příjmení a e-mail autorky, abych se vám mohla ozvat zpátky. 



Hodně štěstí!


Update 2. května:
Knihu a zápisník vyhrává Veronika Strnadová. Moc gratuluji! :)